Malo rimsko kazalište u Puli 18. kolovoza 2023. godine.

Pod pokroviteljstvom Grada Pule-Pola i Turističke Zajednice Grada Pule-Pola.

Mjuzikl „MOST“ govori o ljubavnoj drami u Mostaru, koji je 1993.godine bio poprište teških međuetničkih sukoba između Hrvata i Bošnjaka. Tragedija se prelama preko dvoje mladih ljudi koji su se voljeli i prije rata, a koji se vole u toku strašnih ratnih događanja i koji nakon rata ne odustaju od svoje ljubavi.

Samir i Marina su mostarski Romeo i Julija, a njihove obitelji Alihodžić i Bevanda su bosanskohercegovački, odnosno bošnjačko-hrvatski Montecchi-evi i Capuletti-evi (Cappelletti).

U ovom mjuziklu se slavi ljubav i različitost, jedinstvo i bliskost, a rušenje starog mosta u Mostaru je paradigma svih tih dešavanja 90.-ih godina. Njegova simbolika koju predstavlja je zapravo pojam gradnje i opstanka univerzalnih i moralnih vrijednosti koje treba baštiniti ljudski rod.

Sudionici ovog projekta predvođeni idejnim tvorcem i autorom većine glazbenih songova mr.sc. Emirom Kulenovićem, Amirom Kazićem-Leom, Brunom Krajcarom, zajedno s mostarkom – puležankom Slavicom Lončarić koja je napisala ovu priču, Indirom Kučuk Sorguč, popularnom spisateljicom i producenticom iz Sarajeva koja je sastavila libreto i dramaturgiju, kao i sa svjetski poznatim producentom i aranžerom Aleksandrom Valenčićem i renomiranom koreografkinjom i primabalerinom Almirom Osmanović, zaslužni su za ukupan kolorit mjuzikla.

U ovom koncertu kao izvođači sudjeluju: Vivien Galletta, Voljen Grbac, Amir Kazić Leo, Medea Market Sindik, Antonio Krištofić i Tom Gaebel , svi kao solisti te dječji zbor Laura Valenčić, Tin Lekić Kulenović i Leon Brčić te prateći orkestar vrhunskih glazbenika, dok baletni ansambl vodi Almira Osmanović.

Posebno se naglašava da kao gost na ovom spektaklu nastupa i jedna od najvećih njemačkih pjevačkih zvijezda Tom Gaebel koji će otpjevati nekoliko songova iz ovog mjuzikla.