U organizaciji Nacionalne zajednice Bošnjaka Vodnjana, 14. prosinca/decembra, otvorena je izložba fotografija Ognjena Karabegovića.

Riječ je o autoru, dugogodišnjem suradniku i uredniku fotografije u glasilima bošnjačke zajednice koji je odavno izgradio autorsku prepoznatljivost.

Neiscrpne su mogućnosti fotografije, pa se ovaj ambiciozni stvaralac ne želi pomiriti s postignutim i naučenim te i dalje istražuje, uči, eksperimentira i proniče u aktualnu stvarnost i medij fotografije. Reći će: ”U ljudima, stvarima, događanjima i prostorima koje promatram, tražim i otkrivam samo ljepotu, jer smatram da je ona prava vrijednost života, izvor, potencijal i poticaj za djelovanje i stvaranje. Otuda se na mojim fotografijama nalaze obični ljudi, žene i djeca, koje pokazujem onakve kakvi zapravo i jesu, sa svojim mislima, radostima, emocijama, raspoloženjima, odnosno sa svojim životima bez uljepšavanja i režiranja. Mojim fotografijama nastojim pobuditi i kod promatrača isto takve emocije, koje i sam imam kod fotografiranja.”

Prisutne na izložbi pozdravili su predsjednik Nacionalne zajednice Bošnjaka Vodnjana Damir Iskrić i predsjednik Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre Senad Pršić.

Posjetitelji su mogli uživati i u degustaciji i tradicionalnih bosanskih slastica koje su pripremile vrijedne članice Nacionalne zajednice Bošnjaka Vodnjana.

Program je sufinanciran sredstvima Državnog proračuna putem Savjeta za nacionalne manjine RH.

Ognjen Karabegović rođen je 1959. godine u Banja Luci, gdje je proveo djetinjstvo, završio osnovnu školu, opću gimnaziju, a nakon završenog Pravnog fakulteta stekao zvanje diplomiranog pravnika. Fotografijom se bavi od gimnazijskih dana, dok njegovo ozbiljnije bavljenje umjetničkom fotografijom počinje dolaskom u Fotoklub Zagreb, 2006. godine. To je zapravo i početak njegovog sudjelovanja na mnogim klupskim, nacionalnim i međunarodnim natječajima i izložbama fotografije, kao i sudjelovanja na skupnim izložbama i priređivanja samostalnih izložbi fotografije. Kasnije postaje članom još dviju zagrebačkih fotografskih udruga: ”Cro Art Photo Cluba” (2010.) i „Fotogarda” (2011.) te sudjeluje na gotovo svim njihovim žiriranim i skupnim izložbama fotografije, kao i na više značajnih međunarodnih izložbi. Do sada je priredio šest samostalnih izložbi fotografija.