Večer je otvorena poetskom pjesmom „Čudna jada od Mostara grada“ koju su zajedno otpjevale Lidija Puđak i mlada djevojka Una Berberović.

Odmah na početku zahvala Bošnjačkom kulturnom umjetničkom društvu Sevdah iz Zagreba, koji su uz nas sve ove godine. Prikazana je i njihova nošnja koju su s ponosom obukle voditeljice kao i mladi članovi društva brat i sestra Ilmana i Anel Imamović koji su  strpljivo izdržali čitav program. Glazbeno su večer prvo otvorili izuzetni glazbenici Zrinka Posavec i Ambrozije Puškarić. SEVDAH se osjetio cijelu večer jer samo je jedan „Sevdah u poeziji – poezija u sevdahu”.

Ravnateljica Sandra Banić Naumovski, jedna od organizatora uz pomoć svoje ekipe, pozdravila je sve prisutne i osvrnula se na rad , umjetnički poticaj i raznolikost programa koje organizira Narodno sveučilište Dubrava u ovim teškim vremenima kako političkima a pogotovo financijskim.

Svojim sevdah izvedbama uljepšali su nam večer naši stalni i poznati, na flauti Sonja Kušec Bećirević i naš sevdalija Alija Bećirević svojim sjajnim glasom kojima je na kraju dodijeljena i zahvalnica za svu podršku dosad.

Po drugi puta s nama na Sevdah večeri u Ns Dubrava bila je i pjevačka skupina „BOSANA“ i njihov glazbeni orkestar, ovaj put u nešto u manjem broju ali naš Edin dao je sve od sebe, da sve bude pod kontrolom. Prigodno su dobili i zahvalnice za kontinuirano praćenje događaja.

Posebno nas je emocionalno dotakla mlada i prekrasna umjetnica Paula Puđak svojim neobičnim plesom, kombinacijom stepa i baletnih predivnih pokreta uz zvuke sevdaha.

Ostatak ljubavi uz sevdah i uz svoje stihove odrecitirali su i ostali pjesnici:

Senada Kadirbašić,Katarina Pahljina, Marijana Kunjas, Lucia Pavlović, Ivek Milčec, Božica Drakulić, Ana Piršljin, Jovo Mraović, Zvonimir Friganović, Džino Džinić, Mladen Crnković, Zoran Podunajec, Konard Puškarić, Ana Dalipovski, Jelena Svrzić, Marijan Lončarić, Katica Tomek, Mehmet, Sonja Kušec Bećirević, Ahmed Alija Bećirević i Rešat Avmedovski. Ako sam nekoga zaboravio ne zamjerite, jer po običaju 99 % ne dobivam nikakav sinopsis programa.Da mi naš Samir Avdagić nije spomenuo ovo događanje vjerojatno bih ga propustio. Moram pohvaliti gospodina tehničara (nažalost ne znam mu ime) koji je dao sve od sebe da razglas i sav taj zvuk bude skoro savršen i ovim mu se putem zahvaljujem. Na kraju sve je završilo domjenkom (Lidija kaže skromnim) na prvom katu gdje se uz druženje i pjesmu nastavilo kasno u noć. Svaka čast prekrasnoj voditeljici cijelog programa Lidiji Puđak (koju sam napokon upoznao uživo, a radio sam  neke projekte davno prije) na organizaciji, a i posebno mojoj „BOSANI“  koja me nije pustila da neopaženo pobjegnem kući ranije. Zahvaljujem svima na dolasku i druženju i očekujem nove susrete naravno ako me pozovu.