U srijedu, 11. 5. U veleposlanstvu Bosne i Hercegovine upriličen je razgovor između člana predsjedništva BiH Denisa Bećirovića (i njegovog tima) i predstavnika bošnjačkih udruga iz Hrvatske.

O ključnim problemima, inicijativama i eventualnim mogućnostima suradnje govorio je Armin Hodžić iz BNV-a, a nakon njega su i ostali predstavnici u nekoliko riječi predstavili svoj rad i inicijative.

Denis Bećirević je informirao predstavnike bošnjačkih udruga o razgovorima koje je vodio u Zagrebu (s Milanovićem i Plenkovićem). Istaknuo je svoju odlučnost da se onemoguće svi oni koji rade na pokušajima podjele Bosne i Hercegovine. Prema njegovim riječima naišao je na razumijevanje i suglasnost svojih sugovornika.

Pozdravio je ideju projektne suradnje koju su predstavnici BNZH iznijeli kao najkvalitetniji oblik povezivanja razjedinjenog bošnjačkog korpusa u Hrvatskoj.

Sastanak je prošao u atmosferi razumijevanja, uspostavljanja linija komuniciranja, te obostranom uvjerenju da je i potrebna i moguća snažnija suradnja na realiziranju ključnih pitanja Bošnjaka u Hrvatskoj.