Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust u suradnji s Bošnjačkom nacionalnom zajednicom za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju i Vijećem bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, organizirao je 03.11.2022. u dvorani BNZ u Ilici 54. tribinu na temu „Doprinos  Židova hrvatskoj kulturi“. Književnica i autorica knjige „Kadiši i nebeski putnici“ Jasminka Domaš je uz pomoć glumice Dunje Sepčić koja je pročitala nekoliko ulomaka iz romana, predstavila ovaj hommage stradalim Židovima u Hrvatskoj tijekom 2. svjetskog rata te njihovoj ulozi i utjecaju na hrvatsku kulturu.

Kako je autorica navela: “Ratovi nisu prestali. Zlo nije nestalo. Nismo ga izgnali. Kao ljudi smo poraženi jer ne znamo održati mir. Kroz tisućljeća i desetljeća mijenja se samo tehnologija ubijanja i ratovanja, ali ne i priroda čovjeka”.

Uz glazbenu podršku ansambla “Bosana” i njihovog solista Donata Orlića, večer je protekla u ugodnom okruženju i publike i samih sudionika ove tribine. Nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti imati priliku ugostiti i ostale naše prijatelje I uživati u zanimljivim temama koje će nam predstaviti.