U redakciju Bošnjačkog glasa upravo je stiglo Rješenje kojim se stvaraju pretpostavke da se situacija u Preporodu počne rješavati na demokratski način. Rješenje nam je dostavila  Nevzeta Zdunić, mag. edukacijske rehabilitacije, potpredsjednica i aktivni član KDBH Preporod u periodu od 2000.- 2007. te članica Zbora Bulbuli od osnutka 2000. – 2019. (s prekidom od 2007.- 2013.) te član GO KDBH Preporod od 2014.-2019.g. Rješenje je od 27 rujna 2021. što pojašnjava nedavne pokušaje starog rukovodstva da se prikaže u pomirljivom obliku.

Donosimo informaciju o tom Rješenju umjesto tekstova protesta i bolnih iskustava dijela članstva Preporoda nakon izbacivanja iz društva. Neka i to bude putokaz za uistinu mirno i demokratsko rješavanje situacije u toj, za Bošnjake u Hrvatskoj – iznimno važnoj udruzi.

Bošnjački glas je naime svojevremeno imao pripremljen materijal za objavljivanje o Slučaju Preporod. U IO BNZH je ipak prevagnulo mišljenje da bi ta udruga trebala i morala sama iznjedriti snagu koja bi mogla pročistiti odnose, skrenuti pozornost na nelegalnost odluka, kršenja Statuta, autokratsko ponašanje tadašnjeg predsjednika, organiziranje ‘skupštine’ sa zaštitarima, zaključavanje vrata članovima zbora nakon 25 godina rada i na niz drugih nepravilnosti.

Na društvenim mrežama pojavljivali su se tekstovi iz kojih je bilo jasno da je autokratskim odlukama Ervin Jahić podijelio Preporod. Izbačene članice zbora Bulbuli, zajedno s Ismetom Kurtovićem, bili su prisiljeni tražiti prostor gdje bi nastavili vježbati – dok su se iza zaključanih vrata oblikovali neki novi Bulbuli koji su trebali naslijediti rad maestra Kurtovića i dugogodišnjih članova.

Drago nam je da je situacija realno sagledana i da je put za mirno i demokratsko rješavanje nedemokratskog i protustatutarnog rada u Preporodu otvoren. Želimo Preporodu, a posebno ustrajnim Bulbulima i kolegici Nevzeti Zdunić svu sreću u nastavku borbe za čvrsti i zdravi – preporođeni Preporod.