Anto Magzan, Zeničanin sa zagrebačkom adresom, u četvrtak 24. veljače u 19 sati, predstavlja seriju fotografija posvećenih gradu Sarajevu (Galerija Kranjčar, Kaptol 26, Zagreb).

Nastavak je to njegovih uspješnih ciklusa gradskih portreta kojima je ranije ovjekovječio Sydney (2012., Galerija ULUPUH) i Barcelonu (2019., Galerija ULUPUH).

Na izložbi će biti izloženo 30 fotografija. Vizura Sarajeva prikazana je kao fotografska igra svjetla i sjene, kao chiaroscuro ljudi i arhitekture u kojima se iščitava osobna iskaznica suvremenog Sarajeva, s ciljem da putem reportažne i umjetničke fotografije prikaže i stvori posebnu biografiju grada.

Izložba je organizirana u suradnji s HKD Napredak Zagreb, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Delegacije Vlade Katalonije u jugoistočnoj Europi.

Anto Magzan rođen je 1979. u Zenici, a od 1998. živi i radi u Zagrebu. Profesionalni put započinje u Večernjem listu 2006. te nastavlja u foto agenciji Pixsell gdje snima newsshow, portrete, reportaže i modu. Od 2017. djeluje kao samostalni umjetnik te se paralelno posvećuje umjetničkoj, novinskoj i komercijalnoj fotografiji. Do sada je izlagao na sedam samostalnih i više od pedeset skupnih izložaba. Član je Hrvatskog novinarskog društva, Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i ULUPUH-a gdje predsjeda Nadzornim odborom.

Samostalne izložbe: 2019. „Barcelona Light&Shade“, Galerija ULUPUH, Zagreb; 2015. „Kroz ušicu igle“, KIC, Zagreb; 2014. „Experiment“, Galerija ULUPUH, Zagreb; 2014. „Zlatne godine, sportaši nekad i sad“, Galerija Modulor, Zagreb; 2012. „Sydney Light&Shade“, Galerija ULUPUH, Zagreb; 2011. „Reminiscencije na Modni ormar“, Medijateka Francuskog instituta, Zagreb; 2010. „Give me five“, Galerija Stančić, Zagreb.