Jedna rijeka, uz svoj tok i uz obalu, davno je iznjedrila bezbrojna sretna djetinjstva, prve ljubavi, neponovljiva ljeta i vedre mladosti. Tekla je uz niz vrelih i opojnih večeri natopljenih mladim glasovima i zvucima nježnih gitara.
Rijeka je dobila i mnogo više nego što bi to ikad bilo pravedno, jer katkad bila je svjedokom tužnih i nesretnih zbivanja.
Zapis Rijeka s onog svijeta, stihovi vještog i virtuoznog viteza riječi Enesa Kiševića počeo je danas teći glazbom sina njezinih obala, Ismeta Kurtovića.

Sretnike, u koje se rado ubrajam, koji su povremeno mogli uživati u emotivnoj vokalnoj izvedbi ove melodije, obradovat će najnoviji Ismetov studijski uradak. Rijeka s onog svijeta, nježna i elegična himna predivnoj i pitkoj krasotici Enesovog i Ismetovog, našeg djetinjstva, rijeci Sani.

Umiva nam misli, u oči nam se ulijeva i donosi osvježavajući novi zvuk u bogatu diskografiju ovog glazbenika. Iznenađujuća, žanrovski potpuno nepredvidiva, drugačija od nekadašnjih uspješnica rock’n’roll legende Drugog načina i Nepočina, potom tvorca himne Mojoj dragoj BiH, te angažiranog Zefira, pa sa ženskim zborom Bulbuli i dugogodišnjeg čuvara izvornog sevdaha.

Gdjegdje nježno i sneno, katkad hirovito i snažno poput toka rijeke, glazba i stihovi ulaze u duše slušatelja na posve neobičan, drugi način. Ova će pjesma opet i ponovno izmamiti suzu, zaploviti povrh valova, kao i rijeka sama.
Osim što je producent, kompozitor i aranžer pjesme, Ismet Kurtović prepoznatljivim vokalom rijeci Sani prinosi emotivni naboj, toplinu i iskrenost. Dodatnu dimenziju i etno naglasak unijela je svojim predivnim glasom Iva Jelić. U refrenima ih prate članice zbora Bulbuli (Nada, Ivanka, Sabina, Diana) i uvijek nam draga Sakin Modronja.
I prije nego smo sve ušle u glazbeni studio, lijepo dočekane od domaćina Zvonimira Zvone Domazeta, prepoznatljivi doprinos ritmu po kojem smo rado nastavile teći dao je Nenad Borić, jedan od vrhunskih bubnjara ovih prostora.
Ponovimo, autor teksta je Enes Kišević, instrumentalist, koproducent, koaranžer i snimatelj vrhunski je gitarist/multi-instrumentalist Dragomir Herendić Dragianni. Melodiju već divno obojenu Ismetovim vokalom, snažno su uzvisili instrumentalist Emil Gabrić Paganini (viola) i poznati violinist Bruno Urlić.

Sinergija spomenutih sjajnih glazbenika zaokružuje kreativnu viziju Ismeta Kurtovića u savršeni sklad. Njegov neponovljivi muzički talent još jednom je nepogrešivo stvorio neprolaznu ljepotu, pjesmu za sva vremena.

Čestitam autoru i svim suradnicima, sretno potecite glazbenim i životnim rijekama.

Sabina Kukich