U Ministarstvu pravosuđa, uprave i digitalne transformacije potpisani ugovori za dodjelu sredstava za besplatnu pravnu pomoć u 2024. godini

Bošnjačka nacionalna zajednica za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju potpisala je ugovor kojim joj je Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije dodijelilo sredstava za besplatnu pravnu pomoć u 2024. godini.

„Vaš doprinos je neprocjenjiv“, rekao je ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan na svečanom potpisivanju ugovora, „jer kroz svoje aktivnosti možete bolje identificirati sustavne probleme i potaknuti na promjene kako bismo osvijestili izazove s kojima se građani susreću i donosili bolje odluke koje se tiču građana kojima je naša pomoć potrebna. Hvala vam što ste dio ovoga i što svojim radom doprinosite socijalnoj pravdi i boljem društvu“.

Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije dodijelilo je ukupno 711.280,76 eura za 23 projekta pružatelja primarne pravne pomoći od čega je 20 projekata ovlaštenih udruga i 3 projekta pravnih klinika.

Bošnjačka nacionalna zajednica za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju jedna je od 23 udruge i pravne klinike koja je na javnom natječaju prijavila projekt i dobila sredstva za pružanje besplatne pravne pomoći.

Cilj projekta kojega provodi Bošnjačka nacionalna zajednica za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju je pomoći Bošnjacima koji žive i rade u Republici Hrvatskoj u rješavanju njihovih pravnih problema pružanjem pravnih savjeta od strane odvjetnika s kojima je dogovorena suradnja u okviru ovoga projekta.

Ukoliko imate kakvo pravno pitanje, obratite nam se na e-mail: bnzh@zg.ht.hr ili telefon 01/48 19 377

Naši odvjetnici pružit će Vam besplatan pravni savjet uz zajamčenu diskreciju.

(Vijest  na stranicama Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije: https://mpudt.gov.hr/vijesti/ministar-damir-habijan-dodijelio-ugovbesplatnu-pravnu-pomoc/28329)