Drage Bošnjakinje i Bošnjaci, dragi prijatelji,

kroz 28 godina rada i postojanja Bošnjačke nacionalne zajednice za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju (dalje u tekstu: Zajednica) nastojali smo pomagati Bošnjacima na različite načine. Vjerujemo da ste i osobno imali prilike doći na neki od naših koncerata, književnih večeri, izložbi, tribina, promocija i drugih događaja kojima nastojimo očuvati kulturni i nacionalni identitet Bošnjaka koji žive i rade u Republici Hrvatskoj.

U posljednje smo vrijeme uočili kako sve veći broj Bošnjaka traži pravne savjete te smo stoga odlučili pokrenuti novu vrstu aktivnosti, a to je pružanje besplatne pravne pomoći.

Stoga se Zajednica prošle godine upisala u Registar pružatelja primarne pravne pomoći i time od Ministarstva pravosuđa i uprave dobila ovlaštenje za pružanje primarne pravne pomoći.

Pored toga, na nedavno završenom javnom natječaju Ministarstva pravosuđa i uprave, prihvaćen je naš projekt te nam je Ministarstvo dodijelilo sredstva za financiranje aktivnosti vezanih uz pružanje besplatne pravne pomoći Bošnjacima koji žive i rade u Hrvatskoj i na taj način dalo potporu našem projektu.

Stoga Vas pozivamo da nam se obratite s povjerenjem ukoliko Vam treba besplatni pravni savjet.

Besplatnu pravnu pomoć pružaju odvjetnici s kojima je Zajednica dogovorila suradnju, a ista se pruža u prostorijama Zajednice u Zagrebu, Ilica 54 (po dogovoru, može i u odvjetničkom uredu). Prethodni dogovor oko termina dolaska je obvezan te Vas molimo da kontaktirate gosp. Samira Avdagića – tajnika Zajednice na telefon 01 4819 377 i dogovorite termin.

Besplatna pravna pomoć pruža se u skladu sa Zakonom o besplatnoj pravnoj pomoći.

Zajednica će pružati primarnu pravnu pomoć pripadnicima bošnjačke nacionalne manjine koji žive i rade u Republici Hrvatskoj i to prvenstveno onima slabijeg imovnog stanja, koji zbog malih primanja nisu u mogućnosti plaćati odvjetničke usluge.

Želimo također napomenuti da će se pravna pomoć pružati u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka te je diskrecija u cijelom postupku pružanja pravne pomoći zajamčena.

Molimo da ovu informaciju podijelite sa svojom obitelji, prijateljima i susjedima  – pripadnicima bošnjačke nacionalne manjine koje poznajete, jer nam je želja pomoći što većem broju ljudi u rješavanju pravnih pitanja.

Srdačan pozdrav,

 

                                                                                              Predsjednik:

                                                                                       Adis Keranović, dr. med.

 

Detaljnije informacije o pružanju besplatne pravne pomoći kao i kontakt podaci nalaze se u priloženom dopisu.

 

Dopis besplatna primarna pravna pomoć.pdf

 

Obrazac zahtjeva 03.09.2023.pdf 

 

Obrazac zahtjeva 03.09.2023.docx

 

www.bnzh.hr   tel: 48 19 377; e-mail: bnzh@zg.ht.hr