U galeriji Fotokluba Zagreb, najstarijoj neprofitnoj fotoamaterskoj organizaciji u ovom dijelu Europe, osnovanoj davne 1892. godine, u utorak 9. svibnja otvorena je izložba fotografija dobitnika nagrade „Tošo Dabac“, Ognjena Karabegovića i Aleksandra Bonačića.

Naš Ognjen Karabegović, redoviti pratitelj zbivanja u BNZH i šire u bošnjačkoj zajednici, upravo je na dan otvaranja ove izložbe nagrađen za portret te je njegova fotografija (na kojoj je Ismet Kurtović, legendarni autor i glazbenik, danas voditelj zagrebačkog zbora Bulbuli) objavljena na naslovnoj stranici fotografskog web portala https://photografeed.in/ (Photo Association of Barrackpore).

Ognjen Karabegović rođen je 1959. godine u Banja Luci, gdje je završio osnovnu školu, opću gimnaziju i Pravni fakultet. Fotografijom se bavi od 1973., a ozbiljnije bavljenje fotografijom počinje dolaskom u Fotoklub Zagreb, 2006. Kasnije postaje članom još dviju zagrebačkih fotografskih udruga: “Cro Art Photo Cluba” i “Fotogarda” te sudjeluje na njihovim žiriranim i skupnim izložbama.

Sudjelovao je na više značajnih međunarodnih izložbi, od kojih izdvajamo: Međunarodni “Photofestival” u New Yorku 2009., Međunarodna izložba ulične fotografije u Skopju i izložbu u organizaciji Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu u sklopu akcije “Potpisujem sve što je plavo”, a u suradnji s dječjom knjižnicom u Hradec Kralove, Češka izlagao je 30 fotografija s temom “Djeca Zagreba”. Na nagradnom natječaju tvrtke “Epson” (Hrvatska), fotografija “Savski nocturno” osvojila je prvo mjesto. Njegove fotografije nalaze se na godišnjim kalendarima INE, Novog lista i kalendaru hrvatskog izdanja magazina “National Geographic”. Do sada je priredio devet samostalnih izložbi u Kanadi, Zagrebu i Svetom Ivanu Zelina. Kao stalni suradnik i fotoreporter zagrebačke novinske fotoagencije HALOPIX, od 2011. do danas, prati sva važnija zbivanja iz područja glazbe, mode, kazališta te svakodnevni život u gradu Zagrebu.

Aleksandar Bonačić rođen je 1965. godine u Zadru gdje i danas živi i djeluje kao član više umjetničkih udruženja. Fotografijom se aktivno bavi dvadesetak godina što je rezultiralo s devetnaest samostalnih izložbi u Zadru, Zagrebu, na Dugom otoku (Sali) te u Poljskoj i Ukrajini i više od dvadeset skupnih izložbi u  inozemstvu. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Njegove su fotografije korištene u više knjiga i brošura. Član je i jedan je od osnivača foto grupe „5.exe”s kojom je postavio nekoliko zapaženih foto projekata u Zadru, Splitu, Zagrebu i Poljskoj.