U suradnji s BOŠNJAČKOM NACIONALNOM ZAJEDNICOM i VIJEĆEM BOŠNJAČKE NACIONALNE MANJINE GRADA ZAGREBA a  povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine prisustvovali smo 3. Izložbi fotografija iz serijala „Bosnom hodim“ autora Envera Palalića, koji je predstavio svoje najnovije fotografije iz tog opusa a ujedno smo vidjeli i neke fotografije s prethodnih izložbi . Uz velik broj uzvanika okupio se i veliki  krug prijatelja i poznavatelja samog autora koji je rođen u Travniku 1945.godine  uz obitelj koja je imala fotografsku tradiciju. Izučio je i usavršio fotografski obrt u svom rodnom gradu, a nakon toga radio je i u Zagrebu, Sarajevu, Zenici  . Godine 1967. u Vitezu osniva samostalni foto studio “Foto Enver”, a i  jedan studio i fotolaboratorij  u rodnom Travniku, gdje ostaje do umirovljenja.

Nakon umirovljenja preselio se u Zagreb . Poznat je po zabilješci  svake urbane promjene kao i zamjećujući  i obične ljude kao ikone grada , baš  kao pravi gradski fotokroničar. Postavio je nekoliko izložbi fotografija gdje prevladavaju bosanski,  zagrebački motivi, a jednim vremenom i istarski motivi. Interes širi  i na druge države  Sloveniju, Njemačku, Francusku, Italiju, Austriju, Mađarsku, Srbiju, Kosovo.. Na njegovom Youtube kanalu enko38 postavljeno je više od 700 video projekata  različitih žanrova. Enver Palalić nastavlja I dalje svoju suradnju sa medijima, objavljivajući  reportaže  o zanimljivim osobama i događajima zabilježenih prilikom svojih putovanja.

Uz prekrasnu sevdalinku njegovog prijatelja  Ivana Pavišića večer je završila uz poklon fotografije samog autora pojedincima a nakon toga slijedio je pravi domjenak i druženje. Hvala svima koji su sudjelovali i družili se na  ovoj prekrasnoj večeri u prostoru  BNZH u Ilici 54.