I u Crikvenici je obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Središnje mjesto imao je

prvi poetsko-glazbeni susret “Eglen od fajde” (Razgovor od koristi).

Sudjelovalo je šest književnika: Damir Maras, Julijana Plenča, Sakiba Harčević, Anđa Jotanović, Nermina Latić te domaćin večeri Denis Beganović.

U glazbenom djelu večeri s nekoliko sevdalinki predstavili su se članovi KUD-a Sevdah Rijeka, odnosno voditelj Vokalno-instrumentalnog sastava “Aferim” Miroslav Mamuza i voditelj mješovitog pjevačkog zbora “Behar” Ahmet Kozaragić.

Pored njih publici u Crikvenici predstavili su se i lokalni izvođači, kantautor Neven Barac koji je pak pjevao na lokalnom “ča” dijalektu a u muzičkom djelu mu se pridružio Nino Bijelac.

Učenici crikveničkih osnovnih škola Zvonka Cara i Vladimira Nazora također su priredili jednu zanimljivu priču u sklopu dječjeg gradskog zbora “Raspjevani slavuji” kojim rukovodi prof. Darko Majstorović. Uživali smo tako u pjesmama “La muzika di note” i “Cesarica”.

Najveće oduševljenje publike izazvale su učenice prvog razreda osnovne škole “Zvonka Cara” Neila Beganović, Lena Alićajić i Zara Račić koje su, vođene učiteljicom Evom Tomljanović, zapjevale  o Gradu Crikvenici.

Bila je to prilika da se ponešto kaže i o nesrazmjeru između postotka bošnjačkih sudionika u obrani Hrvatske i njihovog uključivanja u rad lokalnih, regionalnih i nacionalnih ustanova. Izražena je nada da će u vremenu koje je pred nama biti više sluha za one koji su za obranu Hrvatske dali ono najvrednije – živote svojih najdražih.

Na samom kraju programa, naratorica Sedžida Beganović-Isaković predstavila je neobičnu i istinitu priču “Između života i smrti”  Denisa Beganovića.

Pokrovitelj programa je bio Grad Crikvenica.

fotografije: Denis Beganović