Ovih je dana u prostorima Bošnjačke nacionalne zajednice za grad Zagreb i Zagrebačku županiju održan sastanak operativnog dijela Izvršnog odbora BNZ-a i predstavnika Turske agencije za suradnju i koordinaciju – TIKA.

TIKA je iznimno aktivan subjekt u uspostavljanju dobrih odnosa Turske i Hrvatske, ali je jednako tako, pa i više, usmjerena pomagati na svim mjestima i u svim situacijama gdje zaključi da je pomoć neophodna. Među prvima su bili sa svojom pomoći područjima stradalim od potresa; TIKA pomaže rad niza institucija u Hrvatskoj. Tako je među ostalim i pučkoj kuhinji na Svetom Duhu uručena donacija.

Nabrajati u ovom slučaju znači u bitnome promašiti jer nema ograda i nema privilegiranih. Riječ je o agenciji koja po strogim kriterijima profesionalnosti vrednuje programe i reagira sukladno njihovoj vrijednosti.

U kratkom razgovoru, prezentaciji akcija BNZ-a koja se emitirala dok je razgovor trajao, te u obilasku prostora – zaključeno je da postoje zajednički interesi na razvijanju ideja koje su nastale u BNZ, a koje uključuju i sve ostale bošnjačke udruge, odnosno i šire – sve manjinske udruge u Hrvatskoj.

Možda bi zapravo korektno bilo reći da TIKA želi pomoći tamo gdje je evidentno da će sredstva uložena u projekte biti na najkorisniji i najtransparentniji način biti stavljena na raspolaganje interesima svih hrvatskih građana.

Nadamo se da su predloženi programi dovoljno ozbiljni i da ćemo uskoro izvijestiti hrvatsku javnost o još jednom uspješno postavljenom projektu.