Poštovani,

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u suradnji sa Zavičajnim klubom župe Stara Rijeka i okolica u spomen na žrtve zločina koji se dogodio u Prijedoru i dolini rijeke Sane 1992. godine organizira obilježavanje Dana bijele trake u Zagrebu koje će se održati u ponedjeljak, 31. svibnja 2021. godine u 18:00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića.

Program  se održava  s ciljem ukazivanja na diskriminaciju žrtava, poricanje i nemogućnost obilježavanja mjesta stradanja za sve žrtve rata Prijedora i njegove okolice a ove godine, obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju uzrokovanu pandemijom COVID-19 bolesti i propisanih mjera zaštite zdravlja ljudi, Dani bijele trake u Zagrebu bit će obilježeni simbolično podjelom bijelih traka i edukativnog materijala građanima Zagreba.

Poštovani, pozivamo Vas da se pridružite obilježavanju sjećanja na žrtve zločina Prijedora i Sanske doline i iskažete svoju solidarnost noseći bijelu traku oko ruke.

Obzirom na aktualni status epidemije koronavirusa i ograničen broj sudionika molimo Vas da svoj dolazak obavezno potvrdite do ponedjeljka, 31.5.2021. do 12,00 sati na tel. 01/631 4109 iii email: vbnmgz@vbnmgz.hr.

S poštovanjem,

Predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba

Armin Hodžić, v.r.