U subotu, 24.04.2021. godine u Puli je održana redovna izborna Skupštine Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske. Mandat sadašnjim tijelima BNZH ističe 24.04.2021. godine te je Skupština izabrala novo vodstvo za naredne četiri godine.

Dosadašnji predsjednik Senad Pršić podsjetio je prisutne članove Skupštine, koji su na Skupštinu u Puli stigli iz Zagreba, Zadra i Rijeke i Istre na protekle četiri godine što se sve učinilo, te zaključio da se u proteklom periodu napravio značajan iskorak kako u programima kulturnog amaterizma tako i u programu informiranja. Stoga možemo biti ponosni što smo sve učinili te da rad BNZH uvijek je bio dobro popraćen kako od strane članova tako i od institucija koje prate naše aktivnosti.

Na Skupštini je jednoglasno izabran novi predsjednik BNZH prof. Hase Salihović, dugogodišnji aktivni član BNZH i jedan od osnivača BNZH koji je obnašao i funkciju predsjednika Bošnjačke nacionalne zajednice Zadar i Zadarske županije. Prof. Hase Salihović istaknuo je da u narednom periodu želi održati kontinuitet u programskim sadržajima, te je naglasio da je BNZH udruga koja 27 godina uspješno, konstantno i beskompromisno okuplja Bošnjake na području RH.

Za podpredsjednika je izabran Senad Pršić, dosadašnji predsjednik BNZH i dugogodišnji aktivni član zajednice te predsjednik Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre.

Također, kako BNZH ima dva dopredsjednika za dopredsjednika je izabran i Rasim Alijagić, predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice Primorsko – goranske županije.

Za tajnika BNZH izabran je dugogodišnji aktivni član zajednice prof.dr.sc. Sead Berberović.

Ovakvim izborom učvršćena je povezanost županijskih organizacija bošnjačke nacionalne zajednice te je garancija za kvalitetnije provođenje programskih aktivnosti usmjernih na očuvanje naše kulturne baštine.
 

 

fotografije: Samir Avdagić