Bošnjačka nacionalna zajednica je u protekloj godini napravila bitan iskorak prema boljoj i uspješnijoj komunikaciji, kako između pojedinih podružnica, tako isto i prema svom članstvu.

Povezivanjem časopisnog dijela s web stranicom i stranicom na Facebooku, stvorene su pretpostavke za  korištenje istog ili sličnih materijala kroz različite platforme.

Pred nama je sljedeći korak, a on se odnosi na stvaranje pretpostavki za organiziranje Bošnjačkog medijskog centra u Hrvatskoj.

Osnovna pretpostavka (barem za sada) je ispunjena. Naime prostor u Ilici je pogodan za snimanja radijskih i televizijskih materijala. Potrebne su naravno i određene preinake, rad i oprema za snimanje, arhiviranje, za scenografiju…, ali to je u odnosu na postojanje prostora mnogo manji trošak.

Ideja je aktiviranje volontera na projektu proizvodnje programa, kao pretpostavke još uspješnijeg komuniciranja bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Utoliko predlažemo ulazak u prvu fazu razvijanja Bošnjačkog medijskog centra. On bi podrazumijevao nabavu opreme za audio i video snimanje, arhiviranje, te montažu i obradu audio i video materijala.

Nabavkom  osnovnih naprava stvorene bi bile prve pretpostavke za stvaranje Centra koji bi mogao opsluživati sve bošnjačke organizacije u Hrvatskoj (u skladu s mogućnostima). Time bismo dobili mali dio onoga što su neke druge nacionalne manjine dobile u puno kvalitetnijem obliku.

Ova bi oprema pomogla da rad zbora Bosana, rad na web stranici BNZH te komuniciranje posredstvom društvenih mreža – podignemo na razinu za koju smatramo da je naša nacionalna zajednica zaslužuje.