Pomoć potrebitima

Po ko zna koji put se pokazalo da je istinita ona narodna da, dok se dvojica sukobljavaju, treći koristi gužvu. Ali je isto tako istina koju uvijek trebamo imati na umu da, dok dvojica ili više njih, u dobroj vjeri i na pravom putu surađuju, da od te suradnje imaju svi koristi. To se pokazala i u ovom slučaju. Riječkom D.D. “Merhamet” Rijeka javio se predsjednik humanitarne udruge “Zirat” iz Zagreba, gospodin Bermin Meškić i ponudio donaciju u hrani.

Naravno, pružena ruka je prihvaćena i organizacija cijele priče je prebačena na voditelje skladišta “Zirata” Amira Kerića i voditelja D.D: “Merhamet” Rijeka, Kadira Begovića. Po njihovom dogovoru, u nedjelju, 17. 11. 2019. god. riječka ekipa zaputila se s kombijem “Merhamet” u Zagreb i naišla na vrlo srdačan prijem zagrebačkog domaćina. Natovarivši “pun” kombi prehrambenih artikala iz zalihe “Zirata”, zaputili smo se za Rijeku. Kako su to rijetke donacije u hrani, volonteri riječkog “Merhameta” su vrlo radosno pristupili pakiranju bogatih paketa, jer su znali kakvu će to radost pobuditi kod naših korisnika. I bih tako. U ponedjeljak, točno na Dan državnosti BiH, u prostorijama riječkog merhameta je bilo “živo”.

Zahvaljujući vodećem dvojcu zagrebačkog “Zirata” Berminu Meškiću i Amiru Keriću…., kao i Voditelju riječkog “Merhameta” Kadiru Begoviću i voditeljici volonterki Senadi Kolonić, preko 60 socijalno ugroženih obitelji je dobilo bogate pakete hrane. U ime onih kojima je pomoć potrebna, zahvaljujem se svima koji su uzeli učešće u organizaciji ove hvale vrijedne donacije i pozdravljam uspostavu dobre suradnje između ove dvije humanitarne udruge, a na korist onih kojima je pomoć potrebna.

Naravno, riječki “Merhamet” stoji na dispoziciji zagrebačkom “Ziratu” da im u svakom trenutku ustupi donaciju u odjeći i obući, jer toga imamo u dovoljnim količinama u nažim zalihama.

I da zaključim onom dječijom, ali istinitom maksimom: “Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može”.


Fotografije: Kadir BEGOVIĆ